top rocket
 • 6 tips voor een converterende website
Dorian Olma • 14/06/2024
6 tips voor een converterende website
6 tips voor een converterende website

Een converterende website

Een converterende website is essentieel voor elk bedrijf dat online succes wil behalen. Het hebben van veel verkeer naar je website is geweldig, maar als die bezoekers niet worden omgezet in klanten, blijft je bedrijf onderpresteren. In dit artikel delen we zes cruciale tips die je helpen om een website te creëren die niet alleen bezoekers aantrekt, maar ze ook effectief converteert.

Zorg voor een gebruiksvriendelijk ontwerp

Een gebruiksvriendelijk ontwerp is de basis van een converterende website. Bezoekers moeten gemakkelijk door je site kunnen navigeren en snel de informatie vinden die ze zoeken. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van een gebruiksvriendelijk ontwerp:

 • Eenvoudige navigatie: Zorg ervoor dat je navigatiemenu duidelijk en eenvoudig te gebruiken is. Beperk het aantal menu-items en gebruik duidelijke labels zodat bezoekers snel kunnen vinden wat ze zoeken.
 • Consistente lay-out: Gebruik een consistente lay-out en ontwerpstijl op alle pagina’s van je website. Dit helpt bezoekers om zich gemakkelijk te oriënteren en zorgt voor een professionele uitstraling.
 • Witruimte en leesbaarheid: Gebruik voldoende witruimte om je content te laten ademen en de leesbaarheid te verbeteren. Zorg ervoor dat je lettertypen groot genoeg zijn en gebruik contrasten die de tekst gemakkelijk leesbaar maken.
Bovenaan in Google met een converterende website

Optimaliseer de laadsnelheid van je website

De laadsnelheid van je website heeft een directe invloed op de gebruikerservaring en conversieratio. Een trage website kan bezoekers afschrikken en ervoor zorgen dat ze je site verlaten voordat deze volledig is geladen. Hier zijn enkele tips om de laadsnelheid te optimaliseren:

 • Comprimeer afbeeldingen: Zorg ervoor dat afbeeldingen geoptimaliseerd en gecomprimeerd zijn om de bestandsgrootte te verkleinen zonder kwaliteitsverlies. Gebruik tools zoals TinyPNG of JPEGoptim.
 • Gebruik browsercaching: Implementeer browsercaching om statische bestanden lokaal op te slaan, zodat deze sneller geladen worden bij herhaalde bezoeken.
 • Minimaliseer HTTP-verzoeken: Combineer CSS- en JavaScript-bestanden en gebruik CSS-sprites om het aantal HTTP-verzoeken te verminderen.
 • Kies een snelle hostingprovider: Selecteer een betrouwbare en snelle webhostingprovider die de prestaties van je website kan ondersteunen.

Creëer overtuigende en duidelijke content

Content is koning, vooral als het gaat om het converteren van bezoekers. Zorg ervoor dat je content overtuigend, duidelijk en relevant is voor je doelgroep. Hier zijn enkele tips voor het creëren van effectieve content:

 • Ken je doelgroep: Begrijp wie je doelgroep is en wat hun behoeften en pijnpunten zijn. Pas je content aan om deze problemen aan te pakken en waardevolle oplossingen te bieden.
 • Schrijf duidelijke en beknopte teksten: Vermijd jargon en lange, ingewikkelde zinnen. Schrijf op een duidelijke en beknopte manier om je boodschap effectief over te brengen.
 • Gebruik visuele content: Voeg afbeeldingen, video’s en infographics toe om je boodschap te versterken en de betrokkenheid van je bezoekers te vergroten.
 • Bewijs en testimonials: Gebruik klantbeoordelingen en casestudies om vertrouwen op te bouwen en de geloofwaardigheid van je producten of diensten te vergroten.

Gebruik krachtige call-to-actions (CTA’s)

Call-to-actions (CTA’s) zijn essentieel voor het converteren van bezoekers. Ze leiden je bezoekers naar de volgende stap en moedigen hen aan om actie te ondernemen. Hier zijn enkele tips voor effectieve CTA’s:

 • Wees duidelijk en specifiek: Zorg ervoor dat je CTA’s duidelijk en specifiek zijn. Gebruik actiewoorden zoals “Koop nu”, “Meld je aan” of “Vraag een offerte aan” om je bezoekers aan te moedigen.
 • Plaatsing: Plaats je CTA’s op strategische locaties op je website, zoals boven de vouw, aan het einde van blogposts en op landingspagina’s. Zorg ervoor dat ze opvallen en gemakkelijk te vinden zijn.
 • Visueel aantrekkelijk: Gebruik contrasterende kleuren en aantrekkelijke ontwerpen om je CTA’s visueel aantrekkelijk te maken. Dit helpt om de aandacht van je bezoekers te trekken.
 • A/B-testen: Voer A/B-tests uit om verschillende versies van je CTA’s te testen en te zien welke het beste presteren. Pas je CTA’s aan op basis van de resultaten om de conversieratio te verbeteren.
Gebruiksvriendelijk ontwerp converterende website

Maak je website mobielvriendelijk

Steeds meer mensen gebruiken hun mobiele apparaten om websites te bezoeken. Een mobielvriendelijke website is cruciaal voor het converteren van mobiele bezoekers. Hier zijn enkele tips om je website mobielvriendelijk te maken:

 • Responsief design: Zorg ervoor dat je website een responsief design heeft dat zich automatisch aanpast aan verschillende schermformaten. Dit verbetert de gebruikerservaring op zowel mobiele apparaten als desktops.
 • Snelle laadtijd: Optimaliseer de laadsnelheid van je mobiele website door afbeeldingen te comprimeren, browsercaching te gebruiken en onnodige scripts te verwijderen.
 • Gebruiksvriendelijke navigatie: Zorg ervoor dat je navigatiemenu en knoppen gemakkelijk te gebruiken zijn op mobiele apparaten. Gebruik grotere knoppen en voldoende ruimte tussen de elementen om fouten bij het aanraken te voorkomen.
 • Minimaliseer pop-ups: Vermijd het gebruik van opdringerige pop-ups op mobiele apparaten, omdat deze de gebruikerservaring kunnen verstoren en bezoekers kunnen afschrikken.

Analyseer en verbeter continu je website

Het optimaliseren van je website voor conversie is een doorlopend proces. Door regelmatig je website te analyseren en verbeteringen door te voeren, kun je de conversieratio blijven verhogen. Hier zijn enkele tips voor continue verbetering:

 • Gebruik analysetools: Gebruik tools zoals Google Analytics en Google Search Console om inzicht te krijgen in het gedrag van je bezoekers en de prestaties van je website. Analyseer statistieken zoals bouncepercentage, gemiddelde sessieduur en conversieratio’s.
 • Feedback van gebruikers: Verzamel feedback van je bezoekers om inzicht te krijgen in hun ervaring op je website. Gebruik enquêtes, gebruikersinterviews en feedbackformulieren om waardevolle inzichten te verkrijgen.
 • Voer A/B-tests uit: Experimenteer met verschillende elementen op je website, zoals CTA’s, lay-outs en content, om te zien welke versies het beste presteren. Gebruik de resultaten van je A/B-tests om continue verbeteringen door te voeren.
 • Blijf op de hoogte van trends: Houd de nieuwste trends en best practices in webdesign en conversie-optimalisatie in de gaten. Pas je strategie aan om relevant en effectief te blijven.

Door deze zes tips te volgen, kun je een website creëren die niet alleen aantrekkelijk is voor bezoekers, maar ook effectief is in het omzetten van die bezoekers in klanten. Het vergt consistentie en voortdurende optimalisatie, maar de resultaten zullen zeker de moeite waard zijn.

Recent blogs posted
Dorian Olma • 18/06/2024
Wat is technische SEO? 10 Essentiële Componenten voor Optimalisatie

Wat is technische SEO? Technische SEO...

Dorian Olma • 17/06/2024
Wat maakt een website SEO vriendelijk?

Wat betekent SEO vriendelijk? Een SEO...

Dorian Olma • 14/06/2024
SEO Zoekwoordonderzoek: Vinden van de juiste zoekwoorden

Inleiding Zoekwoordonderzoek is een cruciaal onderdeel...

Dorian Olma • 14/06/2024
Website snelheid verbeteren

Optimalisatie van je website snelheid Website...

team image

Opzoek naar Professioneel Advies?

Online Kennismaking

Wil jij meer website verkeer?

Verhoog het aantal bezoekers van jouw website! Vul je website URL in en ontvang op maat advies.

Related blog posts

SEO vriendelijke meta tags
Dorian Olma • 17 jun 2024
Wat maakt een website SEO vriendelijk?

Wat betekent SEO vriendelijk? Een SEO vriendelijke website is een website die is geoptimaliseerd om…

Website snelheid optimaliseren
Dorian Olma • 14 jun 2024
Website snelheid verbeteren

Optimalisatie van je website snelheid Website snelheid is een cruciale factor die de gebruikerservaring, SEO…

Beste manieren om JavaScript te leren
Kevin • 27 mei 2024
Wat is JavaScript?

Inleiding – Wat is Javascript? JavaScript is een programmeertaal die veel wordt gebruikt voor het…